Popmeiden lokken IT-sollicitanten

Gratis een CD van twee lekkere popmeiden - daarmee probeert Tas Informatica IT'ers te werven. Het resultaat: tweeduizend reacties in anderhalve maand.

Om personeel binnen te halen wringt de automatiseringsbranche zich in allerlei bochten: ballonvaarten, een dagje crossen, horloges die stoppen als het jaar 2000 begint. Tas Informatica bedacht een campagne waarbij degenen die een informatiepakket opvragen een 'unieke CD' met drie nummers van Loïs Lane krijgen. Volgens de personeelsmanager werkt de campagne. De ruim tweeduizend geïnteresseerden zijn vooral afgestudeerde hbo'ers en academici zonder informatica-opleiding, bijvoorbeeld scheikundigen of fysici. Inmiddels zijn driehonderd mensen de revue gepasseerd, van wie zestig geschikt zijn bevonden.
De Federatie Nederlandse IT (Fenit) laat weten geen moeite te hebben met de campagne van Tas. Zolang adverteerders maar niet het imago van de branche schaden of hun collega's besmeuren, hebben ondernemingen alle vrijheid, aldus een woordvoerder van de Fenit.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.