Surséance-aanvraag Commodore

Commodore vraagt vandaag uitstel van betaling aan, zo melden diverse ochtendkranten. De onderhandelingen met een onbekende potentiële financier zijn afgelopen vrijdag vastgelopen. De surséance-constructie moet de computerverkoper beschermen tegen zijn schuldeisers.

Commodore raakte in moeilijkheden door de stagnerende consumentenmarkt en de dure dollar. In eerste instantie is geprobeerd een partner te vinden. Onderhandelingen met Tulip zijn eind vorige maand stukgelopen. Daarna is het bedrijf op zoek gegaan naar financiers.
Volgens de Commodore-directie heeft hetAlgemeen Dagblad de mislukking van de onderhandelingen veroorzaakt. De zaterdageditie meldde dat de gesprekken vrijdagavond waren vastgelopen. Daardoor zou paniek zijn ontstaan. Toen moest de onderneming surséance aanvragen, om te voorkomen dat zijn leveranciers maandagochtend hun geld zouden komen opeisen.
De directie blijft geloven in de levensvatbaarheid van Commodore en zet deze week de gesprekken over een nieuwe financieringsvorm voort.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.