Tom Butler weg bij Origin

Tom Butler is vertrokken als chief executive officer bij Origin. Zijn functie wordt voorlopig waargenomen door J. Hommen. Butler is de derde topman die het automatiseringsconcern in korte tijd heeft verlaten. Zijn voorgangers waren Geoffrey Carroll en Henk Cohen.

De reden voor zijn vertrek moet gezien worden in de ambitieuze doelstellingen die Butler stelde, maar die hij niet kon halen. Butler wilde Origin laten groeien van een omzet van 1,5 miljard dollar in 1996 tot 4 miljard dollar in 2000. Hoewel het bedrijf inmiddels weer in de zwarte cijfers zit, was deze groeiverwachting niet realistisch.
Volgens een woordvoerder heeft Butler er zelf voor gekozen om weg te gaan. Inmiddels is Origin bezig met het samenstellen van een profiel voor een nieuweceo. Dat gebeurt zeer zorgvuldig, verzekert de zegsman. "We moeten ervoor waken dat de nieuwe topman niet ook weer na een jaar vertrekt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.