Internet als armoedebestrijder

De elektronische snelweg kan een bijdrage leveren aan het bestrijden van armoede in de derde wereld. Die overtuiging heeft stichting Tool. De in Amsterdam gevestigde organisatie wil een publiek debat over de toepassing van IT als instrument voor internationale samenwerking.

De discussie wordt gevoerd op Internet. De resultaten worden geïnventariseerd en in rapportvorm aangeboden aan het Ministerie van Ontwikkelingssamenwerking.
IT kan, zo denkt Tool, zorgen voor een snelle en goedkope uitwisseling van informatie en kennis. Daarom is het een interessante optie voor ontwikkelingslanden. Daarnaast voorzien Internet en e-mail in tweerichtingsverkeer, waardoor een te dominante rol van westerse hulpverleners kan worden voorkomen.
Kortom, de verwachtingen zijn hooggespannen, maar Tool geeft toe dat er nog behoorlijk wat obstakels te nemen zijn. De technische infrastructuur is in derde wereldlanden zeer gebrekkig. Toegang tot de elektronische snelweg is daarom slechts voorbehouden aan een enkeling.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.