PC-kennis voor elektronica-verkopers

Opleidingsinstituut Dirksen in Arnhem heeft een niche in de markt gevonden. Dit voorjaar startte de vierdaagse cursus PC-kennis voor elektronica-verkopers. Inmiddels hebben 130 deelnemers de opleiding gevolgd.

In september gaat een nieuwe stroom op cursus. De computer krijgt een steeds belangrijker plaats binnen de elektrotechnische detailhandel. Massaal sturen winkelketens als Expert hun personeel naar stoomcursussen waar ze hun kennis op gebied van computers moeten verdiepen. Dirksen is de eerste informatica-opleider die in dit gat in de markt is gesprongen.
De Uneto (Unie Elektrotechnische Ondernemers) heeft twee jaar geleden een scholingsfonds in het leven geroepen. Zij stak ondermeer geld in het opzetten van de cursus PC-kennis voor verkopers. Deze korte opleiding duurt vier dagdelen plus zelfstudie. De verkopers hoeven geen PC in en uit elkaar te kunnen schroeven. Bedoeling is dat ze tenminste weten wat ze in hun assortiment hebben. Na afloop moeten de deelnemers kennis in huis hebben van zaken als beeldschermen, videokaarten, modems, interfaces en lokale netwerken. Ook Internet-protocollen, e-mail en Windows 95 mogen geen geheimen meer voor hen kennen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.