E-handtekening en recht

De ministers Wijers (Economische Zaken) en Sorgdrager (Justitie) willen belemmeringen wegnemen voor het elektronisch verrichten van rechtshandelingen. In een brief aan de Tweede Kamer kondigen zij het project 'Elektronische handtekening en recht' aan.

Dit maakt deel uit van een vierde stroom projecten in het kader van het programma Marktwerking, Deregulering en Wetgevingskwaliteit (MDW), dat beoogt de regelgeving eenvoudiger en effectiever te maken, de 'belastendheid' terug te dringen en de concurrentie te bevorderen.
Voor veel rechtshandelingen gelden vormvereisten. Iets moet in een 'akte' of een ander 'geschrift' worden beschreven, 'ondertekend' of 'ter hand gesteld'. De vraag is hoe met dergelijke vormvoorschriften om te gaan bij elektronische informatie-overdracht of bij het elektronisch verrichten van de rechtshandelingen. Het nu aangekondigde project spitst zich toe op ondermeer het 'schriftelijkheidsvereiste' bij de arbeidsovereenkomst en het vormvoorschrift van de notariële akte bij hypotheekverlening.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-26T00:00:00.000Z Redactie Computable