Scholen kiezen zelf type computer

Vanaf januari 1998 bepalen de scholen voor basis-, speciaal en voortgezet onderwijs die meedoen aan minister Ritzens actieplan 'Investeren in voorsprong' grotendeels zelf welke computers ze aanschaffen. Dat blijkt uit een brief die binnenkort naar de scholen wordt gezonden.

Het actieplan voorziet in de levering van computers aan alle scholen in Nederland. In 2002 moet overal per tien leerlingen een computer beschikbaar zijn. De overheid laat daarbij haar standaarden voor het onderwijs (MS-DOS en Windows) los. De overheid sluit bulkcontracten af met enkele leveranciers. Scholen kunnen vervolgens met de beschikbaar gestelde middelen de hardware zelf inkopen. De overheid wil het onderwijs wel enigszins sturen wat betreft standaardisatie, maar vindt het geen goede zaak meer om geheel op Microsoft gericht te zijn. Eén van de argumenten is dat men ruimte wil hebben voor nieuwe ontwikkelingen, met name Java.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.