27 scholierenteams naar finale ThinkQuest

Het is 27 scholierenteams van 19 Nederlandse middelbare scholen gelukt door te dringen tot de finaleronde van ThinkQuest. Dit initiatief van het Amerikaanse Advanced Network & Services is een wereldwijde wedstrijd voor scholieren tussen de 12 en 19 jaar met als doel het ontwerpen van een originele en educatieve Web-site.

In totaal dingen 557 teams uit 40 landen mee naar het prijzengeld van 1 miljoen dollar. De prijsuitreiking vindt eind november plaats in de Verenigde Staten.
Tot de voorronde werden 1400 teams, waaronder 44 uit Nederland, uit 40 landen toegelaten. Zij hadden tot 31 juli de tijd om hun voorstel uit te bouwen tot een werkende Web-site. In augustus heeft de jury 557 teams geselecteerd voor de finaleronde. In de finaleronde die loopt tot begin november zullen de Web-sites op verschillende criteria beoordeeld worden. Educatieve waarde, stimulerend karakter, innovatief gehalte, toepasbaarheid, kwaliteit en mate van samenwerking tussen de scholieren spelen hierbij een rol. Daarnaast wordt gekeken hoe vaak de Web-site bezocht wordt.
De Nederlandse scholen werden ondersteund door EduSurf, een samenwerkingsverband van Surfnet en PTT Telecom, dat ondermeer zorgde voor een Isdn Internet-pakket. De Nederlandse inzendingen voor de finaleronde zijn te bekijken ophttp://www.edusurf.nl/scholen.html.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-29T00:00:00.000Z Redactie Computable