Vernieuwde BI-opleiding

Hogeschool Holland start in september een vernieuwde opleiding bedrijfskundige informatica (BI). De studie legt meer accent op persoonlijke vaardigheden en bedrijfsorganisatorische kennis. Het aandeel van de technische vakken wordt afgebouwd van 70 naar 50 procent. Het programma is in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven ontwikkeld.

Na een gemeenschappelijke heao-propedeuse volgen BI-studenten acht onderwijsperiodes van acht weken. De periodes zijn elk gericht op een specifieke IT-functie. In elke periode belicht een IT-professional de praktijk. Aan het eind van de periode voeren de studenten een opdracht uit bij een IT-bedrijf. Ook de onderwijskundige aanpak is vernieuwd: minder hoorcolleges en geen aparte vakken, maar geïntegreerd onderwijs in groepsverband.
De studenten worden twee keer per jaar beoordeeld op hun persoonlijke ontwikkeling, met name op kenmerken als zelfstandigheid, ambitie, sociale intelligentie en flexibiliteit. De nieuwe opleiding moet beter inspelen op lang gekoesterde wensen uit het bedrijfsleven. Dat vindt de BI-opleidingen te technisch gericht. De potentiële studenten lijken enthousiast: het aantal eerstejaars is komend studiejaar verdubbeld.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.