Virtuele arbeidsmarkt geopend

Na anderhalf jaar ontwikkelen zijn KPN Multimedia en Start Uitzendbureau op Internet een elektronische arbeidsmarkt begonnen. Werkgevers kunnen werkzoekenden ontmoeten zonder elkaar in de ogen te hoeven kijken.

Op de virtuele arbeidsmarkt (Jobbing Mall) kunnen werkzoekenden grasduinen door ingekochte vacatures of gratis hun CV plaatsen. Ook werkgevers en arbeidsbemiddelaars kunnen anoniem rondneuzen in de Jobbing Mall. Volgens initiatiefnemer KPN Multimedia zijn bestaande online-vacaturebanken niet geschikt om een goede 'match' tussen vraag en aanbod te maken. Het zijn meestal niet meer dan elektronische prikborden.
Werkgevers die een abonnement hebben op de Jobbing Mall, kunnen gebruik maken van een interactief matching-systeem. Speciaal ontwikkelde software analyseert de CV's van sollicitanten. Dit gebeurt op basis van het principe van een neuraal netwerk. De werkgever kan harde en zachte criteria selecteren. De harde criteria scheiden meteen geschikte en ongeschikte kandidaten. De 'zachte' criteria zijn voorkeuren waaraan een bepaald gewicht kan worden toegekend. Circa vijftig bedrijven hebben reeds een abonnement genomen op de Jobbing Mall. Het streven is dat 10.000 CV's worden geplaatst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.