Opleiders in de tang van Microsoft

De particuliere opleidingenmarkt wordt steeds meer gedomineerd door de softwareleveranciers. Met name Microsoft heeft de neiging alles te dicteren. Vanuit het Amerikaanse hoofdkwartier van Microsoft wordt bepaald hoe examens eruit zien en wat de dagindeling van de cursus is.

De verplichte afname van peperdure cursusboeken is een doorn in het oog van opleiders. Het Microsoft-cursusmateriaal moet uit Londen komen. Kosten: honderden guldens per boek. Spoedcursussen zijn moeilijk te organiseren, want het gaat allemaal op bestelling.
"Microsoft heeft zich bepaald niet populair gemaakt bij de opleiders", zegt Siem Broekhuis, bestuurslid van de Vereniging Opleidingsinstituten Informatica (VOI). "Als individueel opleidingscentrum durf je daar weinig tegen te doen. Microsoft gedraagt zich tamelijk arrogant", zegt Broekhuis.
Zo heeft Microsoft onlangs zonder overleg besloten de Authorised Training Centres (ATC's) af te bouwen. Er is alleen nog plaats voor Authorised Technical Education Centres. Deze Atec's leggen zich toe op cursussen voor IT-specialisten; de ATC's verzorgen slechts eindgebruikerscursussen. Kleine opleidingsinstituten die alleen cursussen Windows 95 of Office geven, zien hierdoor hun status als ATC verdwijnen terwijl er niks voor in de plaats komt. Onderhandelingen tussen VOI en Microsoft hebben volgens Broekhuis tot nu toe niet veel opgeleverd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.