Sun neemt licentie op Java-blend Baan

Het grotendeels door Baan ontwikkelde Java-blend is in licentie gegeven aan Javasoft, een divisie van Sun. De technologie wordt nu verder ontwikkeld en begin 1998 door Sun op de markt gebracht.

Java-blend koppelt de object-georiënteerde taal Java aan relationele databases. Java was naar het oordeel van Baan nog niet volwassen genoeg om snel en eenvoudig solide enterprise applicaties te bouwen. Java-blend werkt niet met het gangbare SQL (Standard Query Language), maar met de zogenoemde OQL (Object Query Language).
De mate waarin Java toegang vindt binnen Baan zal afhangen van de inhoud en de snelheid van ontwikkeling van de taal. Voor elk nieuwe project wordt een keuze gemaakt welke ontwikkelomgeving gebruikt gaat worden: het eigen Baan-tools of Java. In totaal zijn 125 van de 1000 R&D-medewerkers van de softwarebouwer bezig met Java. Voorlopig voornamelijk op het gebied van Internet-functionaliteit. Alle schermen uit de Baan-software worden Java-'enabled' gemaakt, waardoor ze toegankelijk zijn via Internet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.