Zorgen om IT-systemen overheid

"Enkele belangrijke geautomatiseerde systemen werken nog steeds niet goed of vertonen zelfs steeds meer gebreken." Dat schrijft de Algemene Rekenkamer in het Rechtmatigheidsonderzoek 1996, waarin zij de financiële verantwoording van de rijksdienst tegen het licht houdt.

De invoering medio vorig jaar van een nieuw financieel administratiesysteem (FAS) bij Economische Zaken is ondanks een intensieve voorbereiding niet zonder problemen verlopen. Naast 'kinderziekten' waren daar 'inschattingsfouten' debet aan. Landbouw nam begin vorig jaar een nieuw begrotingssysteem in gebruik, dat toen 'een aantal ernstige tekortkomingen' liet zien, 'die risico's inhielden voor een ordelijk en controleerbaar financieel beheer'. De situatie is iets verbeterd, maar nog niet optimaal.
Ook het 'Nieuw Salarissysteem Krijgsmacht', dat sinds oktober 1994 draait bij Defensie vertoont volgens de Rekenkamer gebreken. Zo is de administratieve discipline rondom decentrale mutatiestelling onvoldoende. Bij Vrom tenslotte constateerde men onvoldoende aandacht voor de informatiebeveiliging en problemen rond een financieel informatiesysteem bij enkele onderdelen van het ministerie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.