Russen ingezet bij Jaar 2000-conversie

Het Oosterhoutse bedrijf Chronotech zet Russen in in de strijd tegen het Jaar 2000-probleem. De voordelen: ze zijn goedkoop en gemotiveerd. Het nog prille Chronotech met momenteel achttien medewerkers richt zich op jaar 2000-oplossingen voor AS/400-omgevingen met in RPG geschreven administratieve systemen.

Voor de conversies schakelt Chronotech de hulp in van het Russisch automatiseringsbedrijf Cinimex. De twaalf medewerkers aldaar bezitten veel kennis van AS/400 en zijn de Nederlandse taal machtig. Chronotech heeft een belang van 40 procent in Cinimex genomen, de Russen een belang van 10 procent in Chronotech. Cinimex kan ook normaal onderhoud op oudere applicaties uitvoeren.
Chronotech maakt gebruik van drie Jaar 2000-hulpmiddelen. Met behulp van het IBM-programma Ssilib voert het bedrijf een 'prescan' uit die aangeeft hoe zwaar de millennium-infectie is. Als methodologie voor het Jaar 2000-gereedmaken van AS/400-data gebruikt ChronotechInto2000, een Engels pakket van AIG Computer Services enBypass 2000, een oplossing van IBM. Een handmatige nacontrole blijft echter nodig, om AS/400-datavelden te detecteren die nergens beschreven staan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.