Simac koopt Philips-dochter TSS

De Veldhovense automatiseerder Simac neemt ingenieursbureau TSS Engineering van Philips over. De Philips-dochter uit Heerlen maakt productie-apparatuur en zorgt voor het onderhoud ervan.

De verkoop wordt in oktober afgerond. Over de prijs worden geen mededelingen gedaan. De overname zal geen gevolgen hebben voor de 55 werknemers. Wel moet nog overleg met de vakbonden over de arbeidsvoorwaarden plaats hebben.
Philips doet het bedrijf van de hand omdat het niet meer bij de kernactiviteiten past. Simac wil met TSS Engineering zijn industriële automatiseringstak Simac Masic versterken. TSS Engineering realiseerde afgelopen jaar een omzet van 11 miljoen gulden; Simac Masic tekende voor 15 miljoen gulden. Simac denkt ongeveer een jaar nodig te hebben om de integratie van TSS in het bedrijf te voltooien. Verder wordt het Masic-productiecentrum verplaatst van de huidige locatie in Voerendaal naar het nabijgelegen TSS-pand in Heerlen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.