'Streaming video' via Internet

Het Amsterdamse Internet-bedrijf Siteways webservices presenteert morgen een product waarmee het op de markt voor streaming video wil opboksen tegen concurrenten als Microsoft.

De troef van Siteways is een techniek die het gebruik vanplug-ins of andere software overbodig maakt. Dat brengtfull motion-video binnen bereik van veel meer Internet-gebruikers dan nu.
Siteways claimt dat zijn product, Livestream, videobeelden en geluid toegankelijk maakt voor vrijwel iedere gebruiker. Het werkt vanaf Netscape Navigator 1.1 en zou een 'totaaloplossing' bieden. Het programma-onderdeel dat de videobeelden overneemt en converteert naar Jpeg-formaat vormt de kern.
De software borduurt voort op de mogelijkheden van browsers, die zonder van webpagina te veranderen plaatjes kunnen binnenhalen. Door de snelheid waarmee de beelden worden ververst op te voeren, creëert de software het effect vanfull motion-video.
Het programma-onderdeel dat de beelden van de videocamera pakt en in Jpeg omzet, is ontworpen voor Silicon Graphics computers met een speciale videokaart. Later dit jaar komen versies voor Windows NT, Windows 95 en Sun Solaris beschikbaar. De software die de beelden ontvangt, is een universeel Unix-programma. Het programma dat de gecomprimeerde beelden vanaf een lokale Netscape-server verstuurt, is een Netscape Server Application Programming Interface, net als het programma dat de beelden op Internet presenteert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.