'Multimediaal opleiden is goedkoper'

Multimediale opleidingen zijn goedkoper dan klassieke trainingen, zo beweert het trainingscentrum Percom. Dit opleidingsinstituut gebruikt een concept waarbij cursisten onder begeleiding van een docent zich zelfstandig vaardigheden eigen maken met behulp van audio-demo's.

Door de snelle ontwikkelingen in de IT moeten medewerkers steeds vaker worden bijgeschoold. De kostenpost opleidingen wordt daardoor elk jaar hoger, terwijl het rendement te wensen overlaat. De nieuwe 'multimediale' opleidingsmethode zou de cursusduur met 65 procent reduceren. Dit levert een besparing op van zowel de directe als indirecte (productiviteitsverlies) opleidingskosten. De cursus is er niet op gericht alle kennis en vaardigheden in een x-aantal dagen te trainen. Belangrijker is dat de cursist een methode aanleert om informatie te zoeken. Zelfstudie doet de rest.
Volgens Percom valt op deze manier ook beter op specifieke bedrijfsbehoeften te anticiperen. De 'visuals'-methode is ontwikkeld door DO-opleidingstechnologie. Binnenkort brengt dit bedrijf het softwarepakket Office 97 op CD-rom uit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.