Ordina biedt personeel partnerschap

Ondanks flinke personeelsaanwas had Ordina het afgelopen half jaar honderden medewerkers méér kunnen gebruiken. Het loopbaanbeleid krijgt daarom een nieuwe impuls. Schaarse specialisten mogen van Ordina 'partner' in het bedrijf worden. Een directeurssalaris, minder werkdruk en meer zeggenschap zijn dan hun deel.

De Nederlandse beursgenoteerde onderneming Ordina doet het goed: volgens de zojuist gepubliceerde halfjaarcijfers is de omzet vergeleken met de eerste helft van 1997 30 procent gestegen. De winst nam met 41 procent toe. Het personeelsbestand is vergeleken met een jaar ervoor met 34 procent uitgebreid tot bijna 1200 mensen.
Om mensen te werven zijn de aanvangssalarissen met 6 tot 10 procent verhoogd. Daarnaast worden software steeds vaker hergebruikt en probeert men het personeelsverloop te minimaliseren. Op zich is het verloop met ongeveer 6 procent relatief laag, maar vooral technische specialisten zijn zo schaars dat elke overloper er één te veel is. Mede daarom heeft Ordina deze week besloten het loopbaanbeleid te wijzigen. Zeer goed presterende IT'ers kunnen 'partner' in het bedrijf worden. Het gaat niet alleen om consultants en projectleiders, maar ook om softwarebouwers.
In salaris gaan partners er flink op vooruit. Het plafond voor topspecialisten ligt nu op 130 duizend gulden bruto per jaar. Als partner is een salaris op directeursniveau (tot twee ton) haalbaar. Dit maakt het mogelijk technische specialisten zonder managementkwaliteiten meer te bieden. Verder krijgen de partners meer invloed op het beleid. Een vergadering-van-partners adviseert de directie gevraagd en ongevraagd. Partners vertegenwoordigen de onderneming naar buiten en krijgen de interessantste klussen. Ook krijgen ze meer tijd en ruimte om hun persoonlijke expertise uit te breiden.
Eind dit jaar worden de eerste partners benoemd. Dit gebeurt op voordracht van de directeuren van de werkmaatschappijen. Uiteindelijk denkt Ordina twintig tot vijftig krachten tot partner te bombarderen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-09T00:00:00.000Z Redactie Computable