Liberalisering telecom werkt

Minister Jorritsma (Verkeer en Waterstaat) is tevreden over de effecten van de telecommunicatie-liberalisering die in juli van dit jaar is ingezet. De positieve effecten hiervan zouden nu al zichtbaar zijn. Jorritsma wijst op nieuw genomen initiatieven, het aanbod van nieuwe diensten en lagere tarieven.

De kracht van Nederland als informatiemaatschappij is volgens de minister daardoor gegroeid. Ze verwacht dat de concurrentie op de telecommarkt dan ook verder zal toenemen. Ze streeft ernaar nog dit jaar de frequenties voor twee landelijke vergunningen voor mobiele telecommunicatie (DCS-1800 en extended GSM) via een veiling te verdelen. DCS 1800 is op te vatten als een GSM-systeem dat in een hogere frequentieband werkt. Als alles meezit, wordt de nieuwe telecommunicatiewet op 1 januari 1998 van kracht.
Jorritsma denkt dat telewerken en flexibilisering van werktijden een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het terugdringen van de files. Voor het jaar 2000 wordt gestreefd naar vierhonderdduizend telewerkers. Verder moet openbaar vervoer het fileprobleem verlichten. Telematica moet het openbaar vervoer aantrekkelijker maken. Dat kan door betere informatie, gemakkelijker reserveren, elektronisch betalen en efficiënter overstappen. 'Multimodale' reisinformatie biedt de reiziger de mogelijkheid zelf een reisschema te maken met verschillende vervoerswijzen. Het ministerie heeft aan een consortium van bedrijven opdracht gegeven dit systeem te ontwikkelen. Begin 1998 worden de eerste resultaten verwacht.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.