Ritzen wil brede inzetbaarheid

Het bedrijfsleven heeft behoefte aan breed inzetbare werknemers. Dit moet tot uiting komen in de leerprogramma's van universiteiten en hogescholen. De studenten daar moeten meer algemene kennis en vaardigheden opdoen, zoals informatie- en communicatie technologie (ict).

Minister Ritzen signaleert dat in het Hoger Onderwijs en Onderzoek Plan 1998 (Hoop). Daarin merkt hij op hoe moeilijk het is de arbeidsvraag te voorspellen. Hij wijst op een belangrijk rapport (Concurreren met Kennis) van Economische Zaken uit 1993, waarin werd gesproken over een overschot aan informatici. Nauwelijks drie jaar later kampte de IT-branche met grote tekorten. Daarom is het beter technici breed op te leiden. Technici zijn moeilijk vervangbaar, maar kunnen wel relatief gemakkelijk in andere sectoren aan de slag.
Ritzen is blij dat de instroom in de informatica-opleidingen aanzienlijk groeit in het wetenschappelijk onderwijs. In het hbo is sprake van een gematigde groei na een kortstondige daling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.