Overheidsinfo via Net moet simpeler

Volgend jaar laat de overheid onderzoeken of overheidsinformatie raadplegen via Internet voor burgers gemakkelijker te maken valt. In bepaalde openbare gebouwen wordt de beschikbaarheid van Internet bevorderd.

Staatssecretaris Kohnstamm (Binnenlandse Zaken) wil de burgers actiever betrekken bij de besluitvorming en beleidsuitvoering. Eén van zijn stokpaardjes is de elektronische burgerraadpleging. Volgend jaar komt een voorlopige evaluatie beschikbaar van de mogelijkheden op het gebied van referenda.
Ook zal in 1998 een proef met een elektronische Staatsalmanak worden afgerond. Het kabinet streeft naar de totstandkoming van een elektronische almanak die de gehele Nederlandse overheidsorganisatie omvat. Dat is veel uitgebreider dan de huidige Staatsalmanak. De elektronische versie wordt ook de eerste e-mail-gids van de overheid. Overigens zijn drie ministeries (Binnenlandse Zaken, Economische Zaken en Verkeer en Waterstaat) al bereikbaar via de Staatsalmanak online (http://www.sdu.nl/staatsalmanak).
Volgend jaar komen tevens de resultaten van de proefprojecten beschikbaar die plaatsvinden in het kader van het programma Overheidsloket 2000. Drie loketten zijn inmiddels gestart: één voor ouderen en gehandicapten, een vastgoedloket en een ken-uw-rechten-zuil. Voor het komende jaar heeft vergroting van het aantal deelnemende gemeenten en instellingen prioriteit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.