Defensie Telematica Organisatie start

De Defensie Telematica Organisatie (DTO), het nieuwe facilitaire IT-bedrijf van het ministerie van Defensie, zal volgend jaar een omzet van ruim 280 miljoen gulden maken. Deze per 1 september jongstleden opgerichte organisatie krijgt per 1 januari 1998 de status van agentschap.

Deze interne dienstenleverancier voor Defensie zal vanaf dat moment een eigen begroting voeren. Hoewel de nieuwe organisatie geen winstoogmerk heeft, zal toch zoveel mogelijk marktconform worden gewerkt.
Voor 1998 wordt een doelmatigheidswinst van vijf miljoen gulden voorzien. In 1999 moet dit bedrag zijn opgelopen tot vijftien miljoen gulden, waarna een verdubbeling tot dertig miljoen gulden in het jaar 2000 volgt. Deze winst zal worden bereikt door toenemende schaalgrootte en grotere synergie, waardoor gemeenschappelijk gebruik van personele capaciteit mogelijk wordt.
De DTO omvat het Duyverman Computercentrum, het Centrum Advisering Bedrijfsvoering en Informatietechnologie Services (Cabis) van de marine, de Natco Telematica Organisatie (Natel) van de landmacht, het Dienstencentrum Automatisering van zowel de landmacht als de luchtmacht en het Netherlands Armed Forces Integrated Network (Nafin).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.