Biedingen Roccade ingeleverd

De privatisering van Roccade wordt naar verwachting in oktober afgerond. Afgelopen maandag hebben de overgebleven kandidaat-kopers Getronics en IBM hun biedingen aan de notaris doorgegeven.

Debis, de automatiseringsdochter van het Duitse Daimler Benz, heeft zich op het laatste moment teruggetrokken omdat het niet in staat was tijdig een bod te doen. De toekomst van de Heerlense vestiging van Debis is nu onduidelijk. Het management heeft eerder aangegeven dat het marktaandeel in Nederland te klein is.
Beleggingsanalisten schatten dat de overheid een miljard gulden kan overhouden aan de privatisering van Roccade. Voor Getronics, lange tijd de favoriet, lijkt het erop dat deze prijs te hoog is. Directeur Risseeuw heeft altijd gezegd niet tè veel voor Roccade te willen betalen. IBM is bereid meer te betalen. Insiders geloven vooral in de kansen van het Amerikaanse automatiseringsconcern. Ook zouden veel van de Roccade-medewerkers de voorkeur geven aan overname door een internationale onderneming als IBM.
Niet alleen de hoogte van de biedingen van afgelopen maandag speelt mee in de uiteindelijke beslissing. Ook de bijbehorende zakenplannen, die zijn ingeleverd bij de Amerikaanse bank Merril Lynch, spelen een belangrijke rol in het eindoordeel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.