Storingen beurs en Postbank

De Amsterdamse effectenbeurs lag vorige week vrijdag door een computerstoring twee uur lang stil. De oorzaak was een procedurefout tijdens een aanpassing aan het zogenaamde Trading System Amsterdam.

Daardoor zou het systeem later op de dag tegen de capaciteitsgrens oplopen. Er werd besloten de handel op de beurs tijdelijk stop te zetten. Na de noodzakelijke afsluitings-, correctie- en herstartprocedures kon de handel na twee uur weer hervat worden.
Een storing in het computersysteem van de Postbank heeft begin vorige week automatische betalingen bij duizenden rekeninghouders dubbel afgeschreven. Een computer die betalingsopdrachten verwerkt werd na een storing opnieuw gestart. Daarbij bleven oude betalingsgegevens op de harde schijf staan. Deze data werden vermengd met gegevens op banden van PTT Telecom en het Provinciaal Waterleidingbedrijf Noord-Holland en daarna doorgegeven aan de gezamenlijke bankenorganisatie Interpay. Zo kon het gebeuren dat bij een klant van de Rabobank de telefoonrekening een tweede maal werd afgeschreven op naam van het waterleidingbedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.