Trage start Millennium Platform

Juni dit jaar is het Millennium Platform aangekondigd. Nu pas is bekend wie er zitting in nemen. Aan de praktische kant moet alles nog in de steigers worden gezet.

De officiële opdrachtgevers zijn de ministeries van EZ en Biza en de werkgeversorganisatie VNO-NCW. Zij delen de lasten. Er is een gezamenlijk budget van 4,5 miljoen gulden beschikbaar voor voorlichtingsactiviteiten. Daarnaast leveren de drie partijen elk twee millennium-specialisten aan een projectbureau dat de plannen van het platform uitvoert.
De definitieve samenstelling van het Millennium Platform is: ex-Philips topman J. Timmer (voorzitter), J. Holtslag (ministerie van Binnenlandse Zaken), A. Krol (Nederlandse Zorg Federatie), H. van der Laan (ministerie van Economische Zaken), H. Matthes (ex-Raet), R. van den Brink (ABN Amro), W. Jouwsma (Bronkhorst High-Tech) en J. Terlouw (oud-commissaris van de Koningin, provincie Gelderland).
Het platform wil organisaties bewust maken van het 2000-probleem en kennisuitwisseling bevorderen. De leden hebben een dubbele taak: intern toetsen ze de projectplannen en de voortgang daarvan, en extern propageren ze de platform-activiteiten in hun eigen sector.
Het projectbureau bestaat op dit moment uit een projectleider, P. Hagedoorn, en een secretaresse. Volgens Hagedoorn worden er zo snel mogelijk werkgroepen opgericht. Tijdens de voorbereiding is contact geweest met Taskforce 2000, de Britse equivalent, die al veel eerder een voorlichtingscampagne startte. Voor het opzetten van een eigen campagne zijn offertes aangevraagd. Waarschijnlijk maakt PA Consulting Group, die al eerder een nationaal millennium-onderzoek uitvoerde, de grootste kans op de opdracht.
Tekenend voor de trage gang van zaken is dat het Millennium Platform pas volgende maand voor het eerst vergadert. Ook moeten de leden zich de komende tijd nog verdiepen in de materie. Hagedoorn is het niet eens met de kritiek dat het te lang duurt. "Het duurt even voordat de capaciteit op orde is. Daarbij zat er ook een vakantieperiode tussen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.