Sollicitaties bij CMG even openbaar

CMG gaat gegevens van sollicitanten voortaan opslaan op het intranet vanwege een lek in de beveiliging. Vorige week maandag werden de namen en gegevens van veertien sollicitanten bij het automatiseringsbedrijf openbaar.

Een technisch medewerker had de indexfile per ongeluk overschreven met een oude versie van een onderhoudspagina. CMG houdt online sollicitatiegesprekken via de Sollichat op Internet en vraagt werkzoekenden hun cv op te sturen. Deze persoonlijke gegevens werden nu in principe voor iedereen op het Web toegankelijk, net als de data en tijdstippen waarop de gesprekken zouden plaatsvinden. Het falen van de beveiliging werd aan het licht gebracht door het Aktiefront Digitale Privacy en door Webwereld in de publiciteit gebracht. Een dag later zou het probleem volgens CMG verholpen zijn. Het bedrijf heeft zelf de sollicitanten op de hoogte gesteld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.