IT-diensten vormen nieuwe kernactiviteit PTT Telecom

PTT Telecom ziet automatiseringsdiensten als een kernactiviteit van de onderneming. Daartoe is een nieuwe dochter opgericht: 'Enterprise Solutions Nederland' (ESN). Het hoofdkantoor komt in Heerlen.

Ongeveer 270 werknemers van de interne automatiseringsdienst gaan over naar dit bedrijfsonderdeel. ESN richt zich op (middel)grote Nederlandse ondernemingen. Naast de PTT-bedrijven wordt het chemieconcern DSM de eerste grote klant. De dienst Informatievoorziening & Automatisering Telecom (I&AT), waaruit ESN voortkomt, deed al veel werk voor DSM. Zo is expertise opgebouwd op het gebied van SAP.
Omdat informatie- en communicatietechnologie versmelten, ziet PTT Telecom in specifieke automatiseringsdiensten een logische uitbreiding van de kernactiviteiten, naast telefonie en Internetdiensten. Deze onderneming, die straks bij de opsplitsing van KPN geheel los komt te staan van PTT Post, wil zich profileren als totaalleverancier van telecommunicatie en informatietechnologie.
De specialiteit van ESN wordt geïntegreerde automatisering van de planning, logistiek, besturing en financiën van bedrijven. De markt vraagt steeds nadrukkelijker om integrale oplossingen. ESN gaat op het snijpunt zitten van applicaties, netwerken en werkplekken. Daartoe zal nauw samen worden gewerkt met andere onderdelen van PTT Telecom en belangrijke deelnemingen. Gedacht wordt aan PTT Telecom Business Network Services (netwerkdiensten) en Communication Solutions Nederland (werkplek- en netwerkbeheer).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.