I-catcher vindt 'verborgen' informatie

Om 'verborgen' informatie uit allerlei databanken te lichten is AT1 Nederland opgericht. Dit samenwerkingsverband is voor de Nederlandse markt opgezet onder leiding van de Amerikaanse leverancier van zoeksoftware PLS.

Daarnaast nemen Mosion en Info Agent deel in AT1 Nederland. Het beheer van de technische infrastructuur is uitbesteed aan Roccade Megaplex.
Tijdens de beurs 'Internet in Business' is de 'i-catcher service' voor het eerst gedemonstreerd. Deze dienst biedt gebruikers een blik op de enorme hoeveelheid commerciële informatie die bij diverse bronnen digitaal voorhanden is, maar nog niet via Internet of anderszins beschikbaar wordt gesteld. Deze informatie is te ontsluiten via een eenvoudige zoekopdracht of automatische attendering. Dat gebeurt op basis van een persoonlijk op te geven interesseprofiel. PLS zegt de relevantste documenten uit meerdere bronnen tegelijk te kunnen tonen.
Het systeem is zo opgezet dat de informatieleverancier de controle behoudt over de eigen gegevens. Speciale software maakt automatisch samenvattingen van de informatie bij de leverancier. Deze worden, samen met enkele belangrijke woorden uit het document, naar een centrale computer gestuurd. Gebruikers en agents doorzoeken de informatie daar. Documenten worden pas opgehaald als gebruikers ze opvragen en betaald hebben. De leveranciers bepalen zelf de prijs van elk document.
Informatieleveranciers die aan 'i-catcher' meedoen zijn Elsevier Science, VNU en City Online (Wegener Dagbladen).http://www.i-catcher.nl is de eerste stap naar een Europees netwerk van dergelijke diensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.