4U Group schoolt met carrièreplanning

Opleidingsinstituut 4U Group ondersteunt op een zijspoor gerangeerde IT'ers in hun loopbaan. Met het IT Carrière Plan krijgen ze zowel scholing op maat als hulp bij sollicitaties en verdere carrièreplanning.

Volgens 4U hebben organisaties de mond vol van loopbaanbegeleiding maar laat de praktijk te wensen over. Gedane beloften over te volgen opleidingen worden geregeld gebroken. Geen geld en gebrek aan tijd zijn de belangrijkste argumenten. Met als gevolg dat certificaten verlopen en werknemers ongeschikt worden voor de arbeidsmarkt.
Het cursusinstituut richt zich op mensen met enige werkervaring in of tenminste affiniteit met IT. Het kan gaan om boekhouders die systeembeheer er naast doen of veertigplussers in de logistiek die iets anders willen.
Belangstellenden leggen een toelatingstest af waarbij gekeken wordt naar hun CV. Aan de hand daarvan volgt een gesprek met één van de carrière-planners van 4U. Samen bepalen zij welke opleidingen het best aansluiten bij ervaring en wensen van de kandidaat. Als de scholing met succes is afgerond, krijgt de deelnemer hulp bij solliciteren.
Het snel groeiende cursusinstituut, dat zich tevens toelegt op detachering, wil de vijver waaruit ondernemingen personeel vissen aanzienlijk vergroten. Ondermeer de Rabobank zorgt voor voorfanciering van de opleidingen. Het aantal vacatures in de IT is zo groot dat een opleiding vrijwel automatisch een (dik betaalde) baan betekent. Eventueel kan 4U geslaagde deelnemers in de eigen detacheringsactiviteiten inzetten. Het instituut hoopt voor eind dit jaar ten minste vijftig kandidaten te begeleiden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-29T00:00:00.000Z Redactie Computable