Pion breidt uit richting Limburg

Pion gaat samen met Siemens Nixdorf opleidingen verzorgen in Limburg. De stichting, die automatiseringscursussen organiseert voor werkzoekende academici en hbo'ers, heeft vorige week een overeenkomst gesloten met de regionale arbeidsvoorziening in Limburg.

In eerste instantie betreft het opleidingen tot Sap-consulent, netwerkspecialist en Cobol-programmeur. Mogelijk zal ook een cursus Lotus notes worden aangeboden. Een soortgelijk initiatief ligt in de week voor de drie noordelijke provincies.
Het in Amsterdam gevestigde Pion (in 1985 opgericht met als doel langdurig werklozen om te scholen naar een betaalde baan) constateert dat de afstand tot de hoofdstad een onoverbrugbare kloof vormt voor veel werkzoekenden in Limburg. Zij zijn niet bereid in de Randstad cursussen te volgen en daar vervolgens te werken. Volgens Pion is de vraag naar IT'ers in Limburg net zo gigantisch als in de rest van het land. Niet alleen bij grote organisaties als DSM of ABP, maar ook bij het midden- en kleinbedrijf, bijvoorbeeld transportondernemingen in de grensstreek. Aan werkloze Limburgers is ook geen gebrek. Naar schatting zitten in de regio 10.000 mensen met een hbo- of academische opleiding in de kaartenbakken van de arbeidsbureaus.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.