Gemeenten geen trek in Jaar 2000-scan

Tot eind vorige week hadden zich negentig, vooral grotere, gemeenten bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) gemeld voor een 'millennium-scan'. De VNG biedt haar leden dat hulpmiddel aan om geautomatiseerde systemen te vrijwaren van datumproblemen bij de eeuwwisseling.

Gemeenten krijgen een checklist om de relevante systemen te inventariseren, waarna voor nadere informatie een bezoek volgt door een consultant. Deze levert vervolgens een maatwerkrapportage over aard, omvang en oplossingsmogelijkheden van de gesignaleerde problemen. Bij deze aanpak werkt de VNG samen met Moret, Ernst & Young Management Consultants/ODRP en VB Advies Management Consultants.
Een VNG-woordvoerder is tevreden over de respons, maar zegt er meteen bij dat het 'nooit genoeg' is. Hij toont zich er bezorgd over dat vooral grotere gemeenten belangstelling tonen en de aanmelding van kleinere gemeenten achterblijft, al komen nog dagelijks verzoeken binnen. "We ontvangen positieve reacties van I&A-coördinatoren die blij zijn met ons initiatief omdat ze daarmee een vuist kunnen maken naar het bestuur. Maar het bestuur zegt dan nogal eens dat het iets moois is voor de begroting van 1998, terwijl het maar om 3500 gulden gaat. Dat duidt erop dat men op bestuurlijk niveau nog niet zo erg doordrongen is van de ernst van de zaak.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.