Gebrek aan software zit Kamer dwars

Minister Ritzen heeft niet alle zorgen van de Tweede Kamer over het project 'Investeren in voorsprong' weg kunnen nemen. Vooral het gebrek aan goede educatieve software voor scholen zit de Kamerleden dwars, zo bleek vorige week tijdens de commissievergadering van OCW.

De commissie hamerde bovendien op een betere financiële onderbouwing van het plan. Ritzen zei goede hoop te hebben dat er in de volgende kabinetsperiode 670 miljoen gulden vrijkomt. Maar zeker is dat niet.
Onzeker is óók de situatie rondom invoering van het keuzevak informatica in het voortgezet onderwijs. Er is onvoldoende geld voor scholing van docenten, schreef het Nederlands Genootschap voor Informatica in een brandbrief aan de Kamer. Ritzen heeft nu laten doorschemeren dat hij met de HBO-raad onderhandelt over een scholingsplan. De raad vindt dat er 60.000 gulden per docent nodig is. De minister vindt dat "idioot veel". Een commissie uit bedrijfsleven en opleidingen becijferde eerder dat een ton per leraar nodig is. Hoeveel de minister bereid is uit te geven aan het scholen van informatica-docenten, wilde hij niet kwijt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.