Roccade komt in handen van Getronics

Niet IBM maar Getronics neemt rijksautomatiseerder Roccade over. Getronics heeft de slag zo goed als zeker gewonnen. In Den Haag werd maandag bekend gemaakt dat de overheid voor het Nederlandse IT-concern kiest.

De zaak is weliswaar nog niet helemaal beklonken, maar veel belemmeringen zijn er niet meer. De Staat gaat als eerste met topman Risseeuw onderhandelen. Zowel qua prijs als business plan heeft Getronics een goede indruk achtergelaten. Over de hoogte van het geboden bedrag zijn geen mededelingen gedaan. Voordat een definitief bod volgt, krijgt Getronics gelegenheid de boeken van Roccade te bestuderen.
Directie en personeel van Roccade hebben opgelucht gereageerd op de aankondiging. Het hogere kader dat gisterenavond in het Rotterdamse hotel New York een toelichting kreeg, is tevreden. Men acht het aantrekkelijker aansluiting te vinden bij een Nederlandse IT-onderneming dan onderdeel te worden van een gigant als IBM. IBM Nederland, dat na het afhaken van Debis de laatste mede-kandidaat was, is teleurgesteld, maar blijft onverminderd streven naar een toppositie in Nederland op gebied van IT-dienstverlening.
Bij een samengaan van Getronics en Roccade ontstaat een IT-concern met een omzet van 3,3 miljard gulden en 11.300 man personeel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-07T00:00:00.000Z Redactie Computable