CWI ontwikkelt 'multimedia Html'

Het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI) heeft een standaardtaal ontwikkeld die de semantiek van multimedia-presentaties kan beschrijven: CWI Multimedia Interchange Format (Cmif).

world wide web community (w3c) standaardiseert Cmif nu. Volgens CWI-projectleider Dick Bulterman staat 80 procent van Cmif vast. Belangrijke spelers uit de markt, zoals Apple, Netscape en Microsoft, vullen de overige 20 procent nu in. Cmif vormt een aanvulling op Html. "Ze zijn complementair", zegt Bulterman.
Html is niet geschikt voor multimedia-presentaties, omdat deze taal geen tijdsrelaties aankan. Audio en video zijn bijvoorbeeld niet op elkaar af te stemmen. De nieuwe taal, die naar de verwachting van Bulterman in januari 1998 als standaard erkend wordt, kan afhankelijk van de netwerkconfiguratie informatie-objecten in een presentatie laten meespelen. Bij een geringe bandbreedte bijvoorbeeld wordt geluid niet meegenomen in de presentatie.
Bulterman verwacht dat alle belangrijke browsers de standaard in de loop van volgend jaar zullen ondersteunen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.