Nedgraphics wil naar Nmax

Nedgraphics wil nog dit jaar een notering aan de beurs voor startende ondernemers, de Nmax. Het Utrechtse softwarebedrijf wil zo het kapitaal uitbreiden om uitbreidingsactiviteiten te financieren. Mees-Pierson begeleidt de beursgang.

Nedgraphics beroept zich erop een van de marktleiders te zijn in het maken van software waarmee textieldessins worden ontworpen. Ook ontwikkelt het geografische informatiesystemen. Vooral gemeentes maken hiervan gebruik om op kaarten vastgelegde informatie toegankelijk te maken.
Volgens directeur M. Janmaat gaat Nedgraphics naar de beurs om de verwachte expansie in de textielmarkt te kunnen financieren. Hij acht een jaarlijkse groei van 10 à 15 procent haalbaar, met name door een stevige groei in het Verre Oosten. De omzet lag vorig jaar op 27,6 miljoen met een winst van 1,7 miljoen gulden. Dit jaar wordt een omzet van dertig miljoen gulden verwacht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.