Sooict stimuleert IT-projecten hbo en WO

Projecten van hogescholen en universiteiten kunnen in aanmerking komen voor een subsidie van de onlangs opgerichte Stichting ter bevordering van Onderwijs en Onderzoek in Informatie en Communicatie Technologie (Sooict).

Na een projectbeoordeling kan een financiële bijdrage van 25 duizend gulden volgen. De stichting verwacht begin 1998 de eerste subsidie te verlenen. De financiering is mogelijk doordat driehonderdduizend gulden is vrijgekomen na het samengaan van Vifka en Cosso tot Fenit.
De steun is bedoeld voor projecten die de instroom van studenten naar het informatica-onderwijs bevorderen. De onderzoeken moeten gaan over onderwijs of ict. Woordvoerder Jeroen Versteeg van IP/Informatica Projectgroep, het bedrijf dat het secretariaat voert van Sooict: "Binnen de IT-branche is duidelijk behoefte aan meer aandacht voor deze onderwerpen. De aansluiting van de onderzoeken met het bedrijfsleven moet beter."
Het bestuur van Sooict bestaat uit vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en een medewerker van EZ. De stichting onderhoudt nauwe contacten met de branche-organisatie Fenit.
Volgens de ondersteunende staf zijn de eerste reacties vanuit de universiteiten en hogescholen positief. De eerste subsidie-aanvragen komen binnen. De stichting verwacht per jaar drie of vier projecten te ondersteunen en heeft voldoende middelen om dat de komende drie jaar vol te houden. "De intentie bestaat om dit initiatief op grote schaal voort te zetten, met meer mensen uit het onderwijs in het bestuur. Misschien kunnen we hechtere aansluiting zoeken met Economische Zaken", aldus Versteeg.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.