Bedrijvendag HBO-I trekt veel studenten

Het HBO-I Platform kijkt terug op een derde succesvolle bedrijvendag. Afgelopen vrijdag offerden meer dan vijfhonderd studenten een vakantiedag op om in contact te treden met 38 toekomstige werkgevers.

Voor de overige bedrijven die zich wilden presenteren was geen plaats, aldus de organisatie. Organisator was het HBO-I platform, het samenwerkingsverband van HBO Informatica-opleidingen in Nederland en branche-organisatie Fenit.
In de lokalen van de faculteit techniek van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen werden handen geschud, CV's uitgedeeld, video's vertoond en afstudeeropdrachten besproken. Veel bezoekers gaan aan het eind van de dag naar huis met zo'n opdracht. Verder kunnen bedrijven adresgegevens van studenten krijgen. De bedrijven vonden de opkomst hoog. De standhouder van ICT meende dat vooral het aantal bedrijfsinformatici groot was; hij had op meer technici gehoopt.
Het HBO-I wil van de bedrijvendag een jaarlijks terugkerend evenement maken. "Bedrijven trekken enorm aan de Informatica-studenten. Het is belangrijk dat de studenten goede informatie krijgen. Een bedrijvendag geeft hen de mogelijkheid om zelf een oordeel over de ondernemingen te vormen", aldus de organisatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.