A2000 en Telekabel bieden Internet aan

Abonnees van de kabelexploitanten A2000 en Telekabel kunnen via de kabelaansluiting Internet op. De telefoonlijn blijft vrij en de snelheid die gehaald kan worden ligt tientallen malen hoger dan via de gewone telefoonlijnen en Isdn.

A2000 bedient in eerste instantie Purmerend en daarna andere Noordhollandse abonnees. Telekabel opereert vanaf november in Noord- en Oost-Nederland. Beide bedrijven vragen een abonnementsprijs van bijna negentig gulden per maand. Daarbij zijn de verbindingskosten en de huur van het kabelmodem inbegrepen. Aansluitkosten van een paar honderd gulden moeten wel worden betaald. Vereist is een PC met een 486-processor met 40 MB ruimte op de harde schijf en een Ethernet-kaart of een vrije aansluiting daarvoor.
Overigens biedt CAI Westland al langer Internet via de kabel, maar de snelheid die daarmee wordt behaald ligt maximaal tien keer hoger dan een met een telefoonlijn. A2000 en Telekabel claimen dat hun snelheden enorm hoog kunnen zijn. Een test bij A2000 wees uit dat hete binnenhalen van 12 megabytes aan software via de kabel anderhalve minuut duurde. Bij een gewone telefoonaansluiting kostte het een uur en bij Isdn stond de teller na 25 minuten stil.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-15T00:00:00.000Z Redactie Computable