Getronics biedt 1,3 miljard voor Roccade

Getronics heeft circa 1,3 miljard gulden geboden voor Roccade, zo schrijft De Volkskrant. De automatiseerder zou bijna twee keer zoveel geboden hebben als rivaal IBM.

Beide bedrijven onthouden zich van commentaar. Het prijsverschil is zo groot dat de verschillen in bedrijfsplannen geen rol meer zouden hebben gespeeld in de keuze van de overheid om als eerste met Getronics de onderhandelingen te openen. Daarmee is meteen het verhaal ontzenuwd dat Roccade wegens een 'oranjegevoel' aan het bedrijf van Risseeuw is verkocht, concludeert de krant.
Financiële analisten waren er tot nu toe van uitgegaan dat Getronics ongeveer negenhonderd miljoen gulden had geboden. Dat het bod veel hoger ligt, heeft hen verbaasd, omdat Getronics als een zuinig bedrijf wordt gezien. Naar verwachting zal de overname van Roccade, alsmede die van het Noorse bedrijf Ark en het KPN-onderdeel Field Service, gefinancierd worden door middel van een extra aandelenuitgifte.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.