EZ-programma e-snelweg levert weinig op

Het 'Actieprogramma elektronische snelwegen' heeft tot nu toe weinig opgeleverd. Dit blijkt uit een voortgangsrapportage over het drie jaar geleden gestarte programma van minister Wijers van EZ aan de Tweede Kamer.

Wijers noemt als eerste resultaat de liberalisering van de markt voor telecommunicatie en media. Dat was echter ook zonder het actieprogramma gebeurd, omdat het de uitvoering van Europese richtlijnen betreft.
Het kabinet geeft toe dat het de ontwikkeling van nieuwe media op enkele kernpunten verkeerd heeft ingeschat. Toen het actieprogramma drie jaar geleden startte, werd een zwaar accent gelegd op het stimuleren van publiekgerichte diensten. Uitgerekend dit soort diensten komt langzaam van de grond. Diensten gericht op de zakelijke markt daarentegen schieten als paddestoelen uit de grond.
Op de consumentenmarkt groeien mobiele communicatie en PC- en Internet-gebruik sterk. Een doorbraak op bijvoorbeeld het gebied van interactieve televisiediensten is echter nog niet zichtbaar, ondanks de liberalisering van de mediawetgeving.
De gevolgen van de liberalisering zijn zichtbaar in nieuwe activiteiten van aanbieders, druk op prijzen en uitbreiding van dienstenpakketten. De parallelle ontwikkeling van diensten en infrastructuur vraagt echter miljardeninvesteringen. De voorbereiding en uitvoering hiervan vergen enkele jaren.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.