Neways neemt Slowaaks bedrijf over

Neways Electronics (industriële elektronica) heeft een 50 procent belang genomen in Q-Nova, gevestigd in Trencin (Slowakije). Deze strategische deelname moet de internationale concurrentiepositie van Neways versterken.

Het hoge opleidingsniveau, de lage productiekosten en de grote flexibiliteit moeten daarvoor borg staan. Verder wil het bedrijf inspelen op de snel groeiende Oost-Europese markt voor industriële elektronica.
Het bedrijf uit Nuenen behaalt met duizend werknemers een jaaromzet van ruim 250 miljoen gulden. Het Slowaakse Q-Nova telt tachtig werknemers. Volgens Neways gaat het om een modern bedrijf met een geavanceerde elektronica productie-faciliteit. Verwacht wordt dat door deze samenwerking het personeelsbestand bij Q-Nova het komende jaar kan verdubbelen.
Neways heeft de laatste jaren sterke veranderingen doorgemaakt. Na een omzet- en winstdaling in de eerste helft van dit jaar denkt de Brabantse onderneming in het tweede halfjaar beter te draaien. De verhuizing en integratie van de activiteiten van Neways Advanced Electronics te Eindhoven en Nuenen naar het nieuwe bedrijfspand op het Science Park Eindhoven liepen vertraging op. Daardoor stagneerde de afzet. Begin 1996 veranderde Neways van een typisch Brabants bedrijf in een grotere elektronica- onderneming door de overname van enkele Philips-bedrijven op gebied van industriële elektronica.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.