Andersen opent virtueel kantoor

Na een voorbereidingsperiode van twee jaar heeft Andersen Consulting een virtueel kantoor betrokken aan de Apollolaan in Amsterdam. Het gebouw is 24 uur per dag, zeven dagen in de week geopend.

Werknemers hebben geen vaste plaats meer en kunnen zelf bepalen wanneer ze willen beginnen. Zo kunnen ze files omzeilen. Wel moeten medewerkers van te voren een plek reserveren. Via laptops kan verbinding worden gelegd met het interne netwerk van Andersen. Facilitaire ondersteuning, zoals catering, secretariaat en helpdesk, is van zeven uur 's ochtends tot elf uur 's avonds aanwezig.
Behalve in Amsterdam heeft Andersen ook een zogeheten kenniscentrum in Zeist geopend. Daarin is ondermeer het computercentrum opgenomen. De oude kantoren in Enschede, Eindhoven, Nieuwegein en Den Haag zijn gesloten. Vrijwel alle medewerkers zijn overgegaan naar de nieuwe locaties. Het bedrijf wil het virtuele concept wereldwijd invoeren. Het kantoor in Amsterdam test uit in hoeverre papierloos werken mogelijk is.
Door ingebruikname van dit kantoor van de toekomst is de verhouding medewerkers/werkplekken momenteel 5:1. Er werken 540 mensen bij het bedrijf, waaronder 450 consultants. In 2000 moet het aantal consultants tot 2000 zijn gestegen. De kosten van een werkplek zijn gemiddeld tienduizend gulden, gelijkelijk verdeeld over techniek en de inrichting. De totale investeringskosten bedragen, los van de huur van het pand, ruim vijf miljoen gulden.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.