Bijdrage fiscus aan PC sticht verwarring

De nieuwe regeling van staatssecretaris Vermeend van Financiën om de computer van de zaak fiscaal te stimuleren, sticht verwarring, zo meldt De Telegraaf.

Op basis van het wetsvoorstel zetten veel bedrijven momenteel gunstige regelingen op voor hun werknemers, waardoor deze door inhouding op hun brutoloon voordelig een thuis-PC kunnen kopen. Een aantal belastinginspecteurs heeft moeite met de voorstellen. Doordat het brutoloon wordt verlaagd, blijken sommige werknemers eerder in aanmerking te komen voor regelingen als huursubsidie en een tegemoetkoming in de studiekosten voor kinderen. Ook hebben de PC-regelingen invloed op de pensioenopbouw en het al dan niet bereiken van de ziekenfondsgrens.
De fiscus heeft onlangs een aantal bedrijven op de vingers getikt. Eén van hen is de Rabobank, die een regeling had opgezet voor zijn tienduizend personeelsleden tellende computerclub Hocom. De bank heeft inmiddels een aangepaste regeling via de dertiende maand opgezet, maar deze moet nog worden goedgekeurd door de belastingdienst. Volgens een automatiseringsbedrijf dat gespecialiseerd is in PC-privéprojecten trekt de fiscus niet één lijn. "Wat in Utrecht niet mag, blijkt even later van de inspecteur in Den Haag wel te mogen", zegt een medewerker van het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-22T00:00:00.000Z Redactie Computable