Implementatie leidde tot chaos thuiszorg

De verstoring van de loonbetalingen in de Nederlandse thuiszorg was veroorzaakt doordat zowel softwareleverancier Exact als de getroffen organisaties de implementatie te licht hadden ingeschat.

Dit meldde de FNV-bond Abvakabo woensdag. "De problemen zijn sinds september opgelost, nu wordt alleen nog de achterstand ingehaald", verzekert ook PR-manager J. Girones van Exact.
Deze verkeerde inschatting werd ondermeer veroorzaakt door de tijdsdruk van het project, dat op 1 januari dit jaar in gebruik moest zijn. Daarnaast zorgde ook de reorganisatie binnen de thuiszorg en de zwaarte van het project voor problemen.
Sinds begin september worden nagenoeg alle lonen weer correct uitbetaald door de ongeveer tien thuiszorg-instanties die hieronder geleden hebben. Op dit moment worden de in die periode uitbetaalde voorschotten herberekend en eventueel gecorrigeerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.