Tekort IT'ers kan economie schaden

De krapte op de arbeidsmarkt voor automatiseerders neemt de komende jaren dramatische vormen aan en heeft grote gevolgen voor de economie. Dat is de analyse van Rob Schaefer van Meta Group.

"We hebben te maken met een grote achterstand in opleidingen en trainingen, waardoor de tekorten aan mensen de komende jaren sterk zullen toenemen. Hierdoor zal de hoogte van de salarissen op den duur escaleren."
De tekorten ontstaan door een toename van de werkgelegenheid, vergrijzing en een groeiend aantal vervangingen. Het ziet er niet naar uit dat de tekorten aan automatiseerders de komende jaren af zullen nemen. De invloed van de schaarste zal grote invloed hebben op de economische situatie. Zowel in Nederland als in de rest van de wereld.
Het feit dat de tekorten alleen maar toe te lijken te nemen, maakt de situatie zorgwekkend. Het tekort is structureel. De krapte zal leiden tot hogere salarissen. Deze stijging werkt inflatie in de hand. De Jaar 2000-problemen en de invoer van de Euro doen de vraag naar automatiseerders toenemen. Bedrijven bieden specialisten veel geld om ze binnen te halen. Als deze projecten achter de rug zijn, kunnen de ondernemingen niet ineens minder bieden. Op deze manier escaleren de salarissen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-31T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.