Edp-auditor let scherper op IT-kwaliteit

Voor IT-dienstverleners is het steeds moeilijker om een positie te vinden in de markt, aangezien meer en meer spelers zich aandienen. Dit zei president-directeur A.

Risseeuw van Getroncis gisteren tijdens een seminar van de Norea (Nederlandse orde van register edp-auditors) in het Amsterdamse concertgebouw. De Norea vierde zijn eerste lustrum.
Volgens Risseeuw ondervindt een bedrijf als Getroncis problemen om de ondoorzichtige markt te doorgronden en te anticiperen op de ontwikkelingen. De topman benadrukte het toenemende belang van marketing. "De techniek is niet langer doorslaggevend. Bedrijven met de krachtigste marketing winnen de slag. Kijk maar naar Microsoft."
Risseeuw gaf aan dat uitbesteding in de ict-branche van de grond komt. De effecten hiervan zullen op langere termijn merkbaar zijn. Uitbesteding maakt het werk goedkoper en effectiever, volgens de president-directeur.
Voorzitter H.J. Hielkema van de Raad van Bestuur van Fortis hield zijn toehoorders voor dat de top van de bedrijven meer affiniteit met IT moet krijgen. "De kennis van automatisering van de topmensen moet veranderen om strategische oriëntatiepunten vast te stellen." Tijdens de bijeenkomst in het concertgebouw presenteerden de edp-auditors zich voor het eerst als IT-auditors. Terwijl de auditors zich voorheen concentreerden op betrouwbaarheid, continuïteit en beveiliging, beoordelen ze nu meer de kwaliteitsaspecten van de IT.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.