Jorritsma: 'Opta blijft waakhond'

Opta, de toezichthouder op de telecommunicatiemarkt, krijgt geen ruimere bevoegdheden. De regelgeving en het formuleren van beleid blijven voorbehouden aan het ministerie van Verkeer en Waterstaat en de Tweede Kamer.

Dat zei minister Jorritsma van V&W tijdens de opening van het instituut, volgens landelijke ochtendkranten.
Met de opmerkingen reageert de bewindsvrouw op uitlatingen van professor Arnbak, de voorzitter van Opta. Hij vindt dat, voor een goede ontwikkeling van de vrije telecommarkt, zijn orgaan meer moet kunnen doen dan alleen het uitoefenen van de rol van waakhond. Opta zou in zijn ogen allerlei zaken als tarieven en het aanbieden van nieuwe diensten vooraf moeten kunnen toetsen. Nu beperkt die rol zich tot het achteraf toetsen en het optreden in geschillen tussen marktpartijen, zoals vastgelegd in het voorstel voor de nieuwe Wet Telecommunicatie. Volgens Jorritsma biedt het Nederlandse stelsel geen beleidsmatige ruimte aan dit soort toezichtsorganen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.