Rekenkamer hekelt IT-toezicht Kohnstamm

De Algemene Rekenkamer heeft zorgen over de slappe wijze waarop staatssecretaris Kohnstamm van Binnenlandse Zaken de algemene coördinatie van de overheidsinformatievoorziening aanpakt. Dat blijkt uit het rapport Structuurschetsen informatievoorziening, dat de Rekenkamer vorige week publiceerde.

Een structuurschets geldt als instrument voor de inrichting van de informatievoorziening tussen min of meer autonome organisaties. Het Besluit Informatievoorziening Rijksdienst (IVR) van 1990 wees twintig deelgebieden aan, waarvoor zo'n structuurschets tot stand moest komen. Tijdens haar onderzoek trof de Rekenkamer geen twintig, maar slechts negen structuurschetsen aan. Voor vier deelgebieden wordt de opstelling nog wel 'overwogen', voor zeven andere was die domweg 'achterwege gelaten'.
Ook constateert de Rekenkamer dat na het totstandbrengen van het document de aandacht ervoor verslapt. De effecten ervan werden in geen enkel geval geëvalueerd en actualisering vond slechts sporadisch plaats. De meeste organisaties gaven aan de structuurschets niet te gebruiken voor het interne IT-beleid. Ook inhoudelijk valt er veel op af te dingen. Ze signaleren allemaal knelpunten, maar de maatregelen om die op te lossen richten zich vaak op afzonderlijke problemen. De Rekenkamer adviseert de indeling van de deelgebieden te heroveregen en meer aandacht te geven aan de onderlinge afstemming tussen deze deelgebieden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.