Origin kampt met software beeldtelefoon

Origin kampt met grote problemen bij de ontwikkeling van software voor de beeldtelefoon. Dit project is meer dan een jaar achter op schema. Hierdoor heeft de Philips-dochter enkele tientallen miljoen guldens op het resultaat moeten afschrijven.

De financiële man in de Philips-top, Jan Hommen, bevestigde dit tijdens zijn toelichting op de derde kwartaalcijfers. Hij gaf toe dat de beeldtelefoon nog technische mankementen vertoont, omdat de software niet goed werkt. World Access was van plan de beeldtelefoon vorig jaar al in te zetten voor Internet-toegang, maar dat voornemen is voorlopig van de baan.
Origin, ontstaan door samenvoeging van BSO met Philips C&P, heeft mede door permanente management-wisselingen averij opgelopen. Lichtpuntje is dat Origin nu beter draait dan een jaar geleden, maar de IT-dienstverlener lijdt zelfs in de huidige hoogconjunctuur nog steeds verlies.
Ook het vooruitzicht dat Price Waterhouse een minderheidsbelang neemt geeft moed. Deze organisatie, die beschikt over een aanzienlijke adviespraktijk, zou een belang van ongeveer 25 procent willen nemen. Philips bezit thans 82 procent van de aandelen. De rest is handen van het management en Origin-personeel. Aangezien Philips zegt een controlerend belang in Origin te willen houden, is iets minder dan 32 procent van de aandelen te koop. Volgens Hommen zouden Origin en Price Waterhouse een geweldige combinatie vormen, omdat ze elkaar perfect aanvullen.
Origin is een internationalefull service IT-dienstverlener met vooral multinationale ondernemingen als klant. Het telt wereldwijd bijna 13.500 medewerkers, die vorig jaar in 31 landen een omzet van 2,4 miljard gulden realiseerden. Het is de zesde IT-dienstverlener in de wereld en nummer drie in Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.