Microsoft koopt Nederlands pakket Noldus

Microsoft heeft het softwarepakket 'The Observer' van het Nederlandse softwarehuis Noldus gekocht. De software-reus uit de Verenigde Staten gaat het pakket gebruiken voor zogenoemd bruikbaarheidsonderzoek in zijn laboratorium in Redmond.

De software voor gegevensverzameling en -analyse, waarmee in een vroeg stadium systeemontwerpen getest kunnen worden, is gebaseerd op een model dat zijn oorsprong vindt in de wetenschappelijke wereld.
De software werd in eerste instantie ontwikkeld aan de Landbouw Universiteit Wageningen voor het vastleggen en analyseren van gedragsprocessen van dieren. Nu wordt het echter gebruikt in laboratoria waar prototypen van software worden getest op hun 'cognitieve ergonomie' (de interactie tussen gebruiker en software). In een laboratoriumsituatie wordt een aantal proefpersonen aan het werk gezet met een bepaald pakket. Het beeldscherm, de handelingen via het toetsenbord en de muis worden met een videocamera vastgelegd. Een analist deelt per tijdseenheid alle gedragingen in vooraf gedefinieerde categorieën in.
Knelpunten in het gebruik van software komen met behulp van The Observer in een vroeg stadium boven water. Noldus Information Technology komt als organisatie voort uit de landbouwuniversiteit en bestaat sinds 1989 als onafhankelijke organisatie en heeft 33 mensen in dienst. Onlangs opende het innovatieve bedrijf zelfs een kantoor in de Verenigde Staten. Vanuit deze vestigingen heeft Noldus zijn software al aan 1000 klanten verkocht, verspreid over 65 landen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-31T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.